Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ , ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Συλλαλητήριο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ στην πλατεία Καποδίστρια σήμερα  Παρασκευή 8 ΜΑΡΤΗ το απόγευμα. Η ιστορία της ηρωικής κινητοποίησης των υφαντριών της Νέας Υόρκης, και της καθιέρωσης της 8ης Μόρτη ως μέρας της εργαζόμενης γυναίκας, αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση . 

Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις εργαζόμενες , τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, τις φτωχές αγρότισσες συνταξιούχους , τις νέες των λαϊκών οικογενειών , τις μετανάστριες να παλεύουν με την ανεργία ,την φτώχεια την επίθεση στα εργασιακά , στα ασφαλιστικά και στα κοινωνικά τους δικαιώματα.

Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης ο φετινός γιορτασμός της 8ης Μάρτη μπορεί να γίνει αφορμή για να αναπτυχθεί συζήτηση και προβληματισμός για την ανάγκη να πάρουν οι γυναίκες μέρος στους ταξικούς αγώνες , να ανεβεί η συμμετοχή τους στο κίνημα . Να σημάνει το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας με τη συμμετοχή των εργαζομένων γυναικών στα σωματεία , στους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ , με την εγγραφή των φτωχών αγροτισσών στους αγροτικούς συλλόγους και στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΥ , με την συστράτευση των αυτοαπασχολούμενων γυναικών στις επιτροπές τις ΠΑΣΕΒΕ, με τη δράση των σπουδαστών στο πλευρό των δυνάμεων του ΜΑΣ .

Η 8η Μάρτη θυμίζει πως η θέση των γυναικών είναι στους αγώνες , της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην αντεπίθεση με στόχο την αλλαγή τάξης στης εξουσία. Να καταργηθεί η ταξική εκμετάλλευση και να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση της ισοτιμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...