Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Καλαμάτα: Παραθαλάσσια δημόσια έκταση 48 στρεμμάτων οδεύει προς παραχώρηση στο δήμο

English: Kalamata Greece, Taken July 2006, kal...
 (Photo credit: Wikipedia)

Μια δημόσια έκταση 48 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας μεταξύ του Νέδοντα και του Κορδία, που αποτελούσε βασική επιδίωξη του δήμου για παραπάνω από ένα χρόνο, φαίνεται να οδεύει προς παραχώρηση στο δήμο Καλαμάτας.

Με έγγραφό της η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), ζητά από το δήμο Καλαμάτας να συντάξει master plan, για την παραχώρηση και αξιοποίηση της έκτασης αυτής, συνολικής επιφάνειας 48 στρεμμάτων περίπου στη δυτική παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου ήδη βρίσκονται σημαντικές δημοτικές υποδομές, όπως οι εγκαταστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και γήπεδα τένις.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τη θετική προοπτική που διαγράφεται και έδωσε εντολή να συγκροτηθεί ομάδα που θα συντάξει και θα υποβάλει το master plan, για την αξιοποίηση του χώρου αυτού στην ΕΤΑΔ, η οποία σύμφωνα με το δήμο προτίθεται να κατασκευάσει στην ανατολική και στη δυτική άκρη του ακινήτου δύο περίπτερα.

Για την συγκεκριμένη έκταση υπήρχε προοπτική εκποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που θα αποφευχθεί με την παραχώρησή της στο δήμο Καλαμάτας.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...