Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πρόταση στον Υanni για μεγάλη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη


Συμπληρώνονται εφέτος 20 χρόνια από την εξαίσια συναυλία του Καλαματιανού συνθέτη και σόουμαν Υanni Σωτ. Χρυσομάλλη στο Ηρώδειο, της οποίας το βίντεο έρχεται παγκοσμίως το δεύτερο μεγαλύτερο σε πωλήσεις στον κόσμο ξεπερνώντας τα 20.000.000 αντίτυπα, το οποίο καθιέρωσε τον Καλαματιανό καλλιτέχνη σε παγκόσμιο σταρ.

Yanni
Cover of Yanni
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης έστειλαν επιστολή στον Υanni, με την οποία τον προσκαλούν να δώσει μία μεγαλειώδη συναυλία στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης για να εορτάσει στην γενέτειρά του την παγκόσμια επιτυχία του και για κάνει την Αρχαία Μεσσήνη ξακουστή και να την φέρει στο προσκήνιο.

Η επιστολή παραδόθηκε ιδιοχείρως στον Υanni την 28 Μαρτίου, από τον Ελληνα πρέσβη στην Βουδαπέστη Δημήτρη Γιαννακάκη μετά την παράσταση του Υanni στο Sports Arena της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ο Υanni ξαφνιάστηκε από την τιμητική πρόταση που του έγινε και υποσχέθηκε ότι θα την μελετήσει.

Παρούσα εκεί ήταν και η (ελληνικής καταγωγής) Αμερικανίδα πρέσβης στην Βουδαπέστη Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη η οποία έχει επισκεφθεί την Αρχαία Μεσσήνη και την Costa Navarino και μίλησε και αυτή στον Υanni πολύ θετικά για την περιοχή και υποστήριξε την πρόταση που του έγινε.

Ο Υanni αυτή τη στιγμή έχει άλλες δεκαοκτώ παρόμοιες προτάσεις για συναυλίες παγκοσμίως,
Η Αρχαία Μεσσήνη καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας θα είναι πολύ τυχερή εάν καταφέρει να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

Η επιτυχία της συναυλίας του Υanni στην Ακρόπολη το 1993 τον φέρνει να πραγματοποιεί δυο άλλες συναυλίες το 1997 στο μνημείο - σύμβολο της Ινδίας Ταζ Μαχάλ και στην "Απαγορευμένη Πόλη" του Πεκίνου, Μνημείο Σύμβολο της Κίνας. Ετσι ο Υanni συνέδεσε το όνομά του με τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της γης. Οι συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και τα βίντεο και CD των ανωτέρω συναυλιών εκτοξεύτηκαν στα ύψη των Charts και Billboards. Ο Υanni έχει ακόμα δώσει συναυλίες και σε άλλα συμβολικά μνημεία όπως το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο στο Ντουμπάι των Αραβικών Εμιράτων το 2011, στο Κρεμλίνο της Μόσχας, το 2011 και στο Castillo San Felipe del Marro, "El Moro", το 2010 Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Αλλη ιστορική του εμφάνιση ήταν εφέτος στο CCTV Spring Festival Gala, στις 9 Φεβρουαρίου 2013, για τον εορτασμό της κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Ηταν πρώτη φορά που οι Κινέζοι κάλεσαν  ξένο καλλιτέχνη να παίξει σε αυτό το γκαλά. Η ακροαματικότητα του CCTV Festival ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ετησίως.

Εάν τελικά πραγματοποιηθεί μια συναυλία του Υanni στην Αρχαία Μεσσήνη με σκοπό να γίνει βίντεο και να προβληθεί σε όλο το κόσμο αυτό θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, διότι ο αρχαιολογικός χώρος προσφέρεται για σκηνοθεσία που θα ξεπεράσει κάθε φαντασία. Το δε βίντεο προβλέπω να μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφική ταινία... παρά με μια απλή συναυλία. Η Αρχαία Μεσσήνη σε συνδυασμό με την Costa Navarino αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα της περιοχής. Σε μια τέτοια εκδήλωση θα κληθούν διασημότητες, αρχηγοί κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες δεξιώσεις πριν και μετά την συναυλία.
Επιπλέον θα τραβήξει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης και κοσμικών περιοδικών μεταξύ των πολιτιστικών, τουριστικών και άλλων εντύπων.

ΒΡΑΒΕΙΑ
O Yanni έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις από διάφορες χώρες. Πρόσφατα η Κίνα τον τίμησε με ένα ζωάκι "Πάντα". Για τους Κινέζους αυτή είναι η ανώτερη τιμή που δίνουν μόνο σε άλλα κράτη.

Είναι η πρώτη φορά που το έδωσαν σε μια μεμονωμένη προσωπικότητα. Ζήτησαν από τον Υanni να το υιοθετήσει και να του δώσει ένα όνομα... και ο Υanni το ονόμασε Σαντορίνη... επειδή η λέξη Σαντορίνη περιέχει την λέξη ειρήνη!… και την ώρα που το διηγείται κατά την διάρκεια της συναυλίας προσθέτει..."η Σαντορίνη είναι το πιο όμορφο ελληνικό νησί!" Η Αμερική τον τίμησε με το βραβείο "Πολιτιστικής Διπλωματίας".

Ο Υanni εκτός από μουσικός είναι και φιλόσοφος. Σε όλες του τις συναυλίες μιλάει διά την σπουδαιότητα της αγάπης μέσα στην οικογένεια και για την σπουδαιότητα της Ειρήνης στον κόσμο. Θέλει να δει τον κόσμο σαν μία χώρα,..χωρίς σύνορα γι' αυτό και ο τίτλος των συναυλιών είναι "World without Borders"

 Η Αρχαία Μεσσήνη η οποία στην εποχή της ήταν διεθνής πόλις ίσως έχει να προσφέρει στον Υanni ένα ακόμα μήνυμα... από την Αναγέννηση της Αρχαίας Πόλης...-Αναγέννηση στον κόσμο...
Ο Υanni τελειώνει τις συναυλίες του με τη μουσική σύνθεση "Το όνειρο ενός ανθρώπου"... Τώρα εμείς μπορούμε να ονειρευόμαστε την συναυλία του Υanni στην Αρχαία Μεσσήνη!

Της Μάρθας-Μαρίας Χρυσομάλλη /  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ eleftheriaonline.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...