Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΑΡΑΝΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ¨ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΆΡΓΟΥΣ 2013

Ξεκίνησαν χθες το βράδυ 1 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του ¨Φεστιβάλ Άργους 2013¨που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών

Στους Στρατώνες Καποδίστρια, το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με 20μελή ορχήστρα και 15 μελή χορωδία παρουσίασε 10 τραγούδια μεταξύ των οποίων ταραντέλες, νανουρίσματα, τραγούδια της ξενιτιάς και άλλα.

Το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 . Στόχος ήταν να φέρει στην περιοχή μας την ιδιαίτερη μουσική και γλώσσα της Κάτω Ιταλίας που τόσο πολύ μοιάζει με τη δική μας.

 Το Μάρτιο του 2013 έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνόλου που έπαιξε στους ρυθμούς της Ταραντέλλας αναπαριστώντας τα αυθεντικά Ιταλικά δρώμενα. Τον Απρίλιο, το σύνολο ταξίδεψε στη γειτονική Κάτω Ιταλία στις περιοχές της Grecia Salentina και επισκέφτηκε τα Ελληνόφωνα χωριά, όπου γράφτηκαν τα περισσότερα από τα τραγούδια.

 Έδωσε συναυλίες στη Sternatia και στο Canolle σε συνεργασία με τον Giorgio Fillieri και άλλους μουσικούς της περιοχής.Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...