Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πεδίο μάχης το κέντρο της Κορίνθου

Πεδίο μάχης το κέντρο της Κορίνθου. Οπως καταγγέλλει η Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία της πόλης, μέλη της έπεσαν θύματα επίθεσης χρυσαυγιτών με αλυσίδες και σιδηρογροθιές.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, στις παρυφές του πανηγυριού του Αποστόλου Παύλου. Γύρω στις 10.30, την ώρα που ακόμη κυκλοφορούσε ο κόσμος για τη γιορτή, δέκα άτομα, κάποια από τα οποία -σύμφωνα με μαρτυρίες- φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με αλυσίδες και σιδηρογροθιές σε δύο νέους, γνωστούς στην τοπική κοινωνία για την αντιφασιστική τους δράση. Στο σημείο υπήρχαν και άλλα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν ούτε να αντιδράσουν, ούτε να προφυλάξουν τους δύο νεαρούς κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων που δέχονταν από τους μαυροφορεμένους άνδρες.

«Τα δύο παιδιά δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ο ένας για μία μέρα, ενώ ο άλλος, που χτυπήθηκε πιο σοβαρά, για δύο», είπε στο «Εθνος» ο Πάνος Δαμέλος, μέλος της Αντιρατσιστικής Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου.

Η ομάδα των 10 έφυγε και άφησε τους δύο νεαρούς αιμόφυρτους στο έδαφος. Οι παριστάμενοι κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τους οδήγησε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο νεαροί ανέφεραν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου, ωστόσο δεν κατέθεσαν μήνυση για τη βίαιη επίθεση σε βάρος τους. Ως αδίκημα που διώκεται κατ' έγκληση, τα θύματα έχουν περιθώριο τριών μηνών για να υποβάλουν μήνυση.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Κορίνθου, πάντως, επισημαίνει ότι αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και το 2006, ενώ έχουν καταγραφεί κι άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών παλαιότερα, αλλά και σε σχολεία ή γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...