Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απολυμένους των Sprider ζητεί η ΔΗΜΑΡ Μεσσηνίας

Ανακοίνωση με αφορμή το λουκέτο στα καταστήματα Sprider και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, 18 εκ των οποίων στην Καλαμάτα εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά Μεσσηνίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το κλείσιμο της Εταιρίας SPRIDER οφείλεται σε ένα μοντέλο λειτουργίας κρατικοδίαιτης οικονομικής εξάρτησης που όταν έπαψε να λειτουργεί οδήγησε τον επιχειρηματία στα βράχια και τους εργαζόμενους στο δρόμο. 
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι απλά και μόνο η έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης στους εργαζόμενους αλλά η αναζήτηση μέσω ενός γενικότερου προβληματισμού της λειτουργίας ενός παραγωγικού μοντέλου και μιας αναπτυξιακής πολιτικής που, πέραν του όποιου πλούτου παράγει, να εξασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις όχι με όρους υποαπασχόλησης αλλά ουσιαστικής λειτουργίας για την επιβίωση των εργαζομένων σε πλαίσιο ανθρωποκεντρικής αναπτυξιακής πολιτικής.
 Η Ν. Ε. Μεσσηνίας  της ΔΗΜΑΡ ζητάει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους, την πλήρη και άμεση καταβολή των αποζημιώσεών τους καθώς και την καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Τέλος ζητάμε την εξασφάλιση της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/29433-dimar-sprider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...