Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΣΟΚ: Στη λίστα κορυφής η Μεσσηνία στο βασανισμό ζώων

Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο θέμα εδώ και καιρό, αλλά η επιστολή την περασμένη Πέμπτη στο «Θ» εθελοντών φιλόζωων από τους Γαργαλιάνους… έσπρωξε τα πράγματα.

Όπως καταγγέλλουν, «με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας». Άνθρωποι (;) ρίχνουν δηλητήρια όπου βρουν, με αποτέλεσμα να θανατώνονται τα ζώα με απάνθρωπο τρόπο, αλλά και να κινδυνεύουν μικρά παιδιά, αφού φόλες έχουν βρεθεί σε αυλές σχολείων, πλατεία, πάρκο. Δε γνωρίζουμε αν ευαισθητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος από τη συγκεκριμένη επιστολή, αν και οφείλει να το κάνει εκ του ισχύοντος νόμου. Μας έδωσε, όμως, το ερέθισμα να ψάξουμε το θέμα λίγο περισσότερο. Έτσι, σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής φιλοζωικής οργάνωσης Dierehulp, η Ελλάδα είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στους βασανισμούς και κακοποιήσεις ζώων. Μάλιστα, στα χαμηλότερα επίπεδα ευαισθητοποίησης βρίσκεται ο Νομός Μεσσηνίας.

Το δε τελευταίο διάστημα, που τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνονται παράλληλα με την οικονομική ανέχεια, τα φαινόμενα της κακοποίησης κάθε μορφής παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση: λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα πυροβολούν, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες, τα βάζουν να παλεύουν μεταξύ τους και τα δηλητηριάζουν με φόλες. Κάποια ζώα επιβιώνουν, έστω και με μεγάλες πληγές, όταν σωθούν από φιλόζωους, ενώ για άλλα είναι πολύ αργά και ανακαλύπτονται μόνο τα κουφάρια τους. Πολλές φορές οι δολοφόνοι-ύποπτοι-δράστες επικηρύσσονται από φιλοζωικά σωματεία, γίνονται μηνύσεις σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται από δικαστήρια. Παρόλα αυτά, στη χώρα μας οι εξαγόρασιμες ποινές και τα φιλοζωικά ή μη αισθήματα κάθε δικαστή ή εισαγγελέα προδιαγράφουν την τιμωρία των δραστών, που σπάνια ικανοποιεί τους φιλόζωους, καθώς θεωρούν ότι η απώλεια μίας ζωής δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...