Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας για τα επεισόδια στο νοσοκομείο

Ανακοίνωση, με αφορμή τα γεγονότα της νύχτας Δευτέρας προς Τρίτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξέδωσε και το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, σημειώνονται τα εξής:
«Το σωματείο Ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας έχει θέσει επανειλημμένως το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας στον χώρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η διασφάλιση της τάξης, η προστασία της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και η διαφύλαξη της ηρεμίας, τόσο των ασθενών, όσο και των λειτουργών  υγείας, οι οποίοι υπηρετούν στο νοσοκομείο, θα έπρεπε να ήταν άμεση προτεραιότητα της διοίκησης.
Το σωματείο μας έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία ουσιαστικής φύλαξης των χώρων του νοσοκομείου, και δυστυχώς τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας επιβεβαίωσαν τους φόβους μας και ανέδειξαν με τρόπο δραματικό την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος.
Εχει ζητηθεί η έγγραφη ενημέρωση από τη διοίκηση για το περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από τις κρατικές δομές και να αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης  του ΕΣΥ». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/24993-eidikevmenoi-giatroi-epeisodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...