Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε  σειρά εκδηλώσεων στο Ναύπλιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Υιοθετώντας τους βασικούς στόχους της θεσμικής Γαλλοφωνίας, μεταξύ των οποίων η προώθηση της γαλλικής γλώσσας ως οικουμενικού μέσου έκφρασης και η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου μεταξύ εθνικοτήτων και πολιτισμών, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και ερμηνεία έργων δραματουργών, καλλιτεχνών και λογοτεχνών από όλα τα γαλλόφωνα γεωγραφικά πεδία.

Οι εκδηλώσεις ήταν όλες ανοιχτές στο κοινό και θα πραγματοποιήθηκαν  στο Ναύπλιο κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:

Πανεπιστημιακά Μαθήματα, 1-5 Απριλίου 2013, αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Προβολή ταινίας Γαλλόφωνου κινηματογράφου,  στις 5 Απριλίου στα κεντρικά διδακτήρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου»

Συνέδριο με θέμα Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, στις  6 Απριλίου  Βουλευτικό, και στις 7 Απριλίου  στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» . Το παρών τους έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες των τεχνών και μίλησαν για το Θέμα της Γαλλοφωνίας.  Έκπληξη για όλους η συμμετοχή δύο φοιτητριών που έπαιξαν κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου στην αρχή του συνεδρίου. Παρών και η πρόξενος της Γαλλικής Πρεσβείας στο Ναύπλιο κα. Τζανετουλάκου η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση αναφέροντας για την σπουδαιότητα της Γαλλικής γλωσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...