Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

H ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ



Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Αργολίδα. Πιο συγκεκριμένα στο Άργος εόρτασε το εκκλησάκι των Αγίων στο Νοσοκομείο του Άργους, όπου τιμούνται οι Άγιοι όλως ιδιαιτέρως. 


Την παραμονή της εορτής Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 το απόγευμα τελέσθηκε  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.  Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της εικόνας  των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων και της Ιερής εικόνας των Αγίων  εντός του Νοσοκομείου.

Καθ όλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνων των Αγίων.

Και στο Ναύπλιο εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη των Αγίων Αναργύρων ,όπου και εκεί υπάρχει παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στους Αγίους και ανήκει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε, παρουσία πλήθος κόσμου, τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος  Σουλάνδρος. Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που είναι κτισμένο στο της Ακροναυπλίας με θέα τον Αργολικό και το κάστρο Παλαμήδι. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων πέριξ της εκκλησίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...