Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τρίπολη: Μαθητές από 10 χώρες φιλοξενούνται στην πόλη

Πολυμελής αντιπροσωπεία μαθητών και συνοδών καθηγητών από δέκα ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Τρίπολη και φιλοξενούνται στα σπίτια μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Οι μαθητές συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius που υλοποιεί ο δήμος, σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Το πρόγραμμα Comenius βοηθά τους νέους να αποκτήσουν βασικά εφόδια ζωής και ικανότητες απαραίτητες για την προσωπική τους εξέλιξη, τη μελλοντική τους σταδιοδρομία και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, ενώ παράλληλα μέσω των ανταλλαγών γνωρίζουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής συνομηλίκων τους, από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, συναντήθηκε με τους μαθητές και τους συνοδούς τους, τους καλωσόρισε στην Πελοπόννησο και προσέφερε στους συνοδούς των αποστολών, ένα δίγλωσσο βιβλίο, με μελέτες του Αρκάδα καθηγητή στις ΗΠΑ, Τζον Άντον, για την ιστορία και τη μυθολογία της Αρκαδίας.

Οι ξένοι μαθητές θα μείνουν στην Τρίπολη όλη την εβδομάδα, θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας, τις Μυκήνες και θα γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ελληνικών οικογενειών που τους φιλοξενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...