Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ναύπλιο : Ένταση με χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις για τα 181χρόνια από τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια

Ένταση προκλήθηκε κατά την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τα 181 χρόνια από τη δολοφονία του, που οργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων.

Η ένταση προκλήθηκε όταν εκπρόσωπος ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής εμποδίσθηκε από τους διοργανωτές να καταθέσει στεφάνι, με αποτέλεσμα να ακουστούν προσβλητικά συνθήματα. Με τη λήξη της τελετής και κατά την αποχώρηση των επισήμων, μέλος της ομάδας της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το στεφάνι.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της ξενοκρατίας . Φέτος 14 Οκτωβρίου 2012 οι εορτασμοί για την μνήμη του Καποδίστρια έγιναν όπως κάθε χρόνο στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο εκεί όπου δολοφονήθηκε, στα σκαλιά της εξώπορτας του Ναού. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομος Παπουλέσης, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

Μεταξύ άλλων ήταν ο εκπρόσωπος της Ελβετικής πρεσβείας Amberg Lorentzo , o εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας Sergei Skoupof, ο εκπρόσωπος τη κυβέρνησης ειδικό γραμματέα κ. Γκλαβά Σωτήριο,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος ,Πουλάς Ανδρέας , οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Μανιάτης και Ιωάννης Ανδριανός , ο δήμαρχος Αίγινας κ. Θεόδωρος Σακιώτης ,εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος,η πρόεδρος των εφετών Ναυπλίου Διονυσία Μπιτσούνη.

Χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Καποδίστρια ήταν ότι οι ιδέες του βρισκόντουσαν σε απόλυτη ανταπόκριση με τις πράξεις του, έπραττε πάντα εκείνο που πίστευε. Παρότι γνώριζε την κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει, δέχεται να γίνει Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους. Γνώριζε τον σταυρό που θα σήκωνε και όμως προτίμησε να θυσιαστεί για να ανοικοδομήσει από το μηδέν ένα κράτος Ηγέτες σαν τον Καποδίστρια που έδωσαν τα πάντα στη Ελλάδα, που γεννήθηκαν για την Ελλάδα, και έφτασαν μέχρι να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την Ελλάδα, δεν τους βρίσκεις καθημερινά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...