Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Καλαμάτα: Εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπόρων

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν  σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών του κυκλώματος, τριών Ελλήνων, ηλικίας 46,40 και 60 ετών, καθώς και σε βάρος μίας Ρωσίδας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 46χρονος μαζί με την Ρωσίδα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αφού τις μετέφεραν στην χώρα στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Χθες το πρωί, στην Καλαμάτα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντοπίστηκε σπίτι, το οποίο είχε μισθώσει ο 40χρονος, και το οποίο επιτηρούνταν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εντός σπιτιού - φρουρίου, βρέθηκαν Ρωσίδες και μία Ουκρανέζα, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα είναι θύμα του κυκλώματος.

Επιπλέον, από την μεθοδική έρευνα προέκυψε, ότι ακόμα μία Ρωσίδα, είχε μεταφερθεί από το συγκεκριμένο σπίτι στην Λαμία, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, ο οποίος την ανάγκαζε να εκδίδεται αντί χρηματικού ποσού. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στις δυο γυναίκες θύματα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...