Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Πραγματικά δραματικές στιγμές έζησαν όσοι βρεθήκαν στην παράλια της Καραθώνας 6 ΚΜ από την πόλη του Ναυπλίου. 

Ένα πανέμορφο Σταχτοδέλφινο, από τα ποιο συνηθισμένα δελφίνια που ζουν στις θάλασσες της πατρίδας μας, στην αναζήτηση του για τροφή, έφαγε ένα μεγάλο κομμάτι από δίκτυα, με αποτέλεσμα να του σφηνωθεί στον οισοφάγο. 

Το άτυχο δελφίνι. που είχε βγει στα ρηχά, εντόπισαν λουόμενοι της παραλίας και ειδοποίησαν την λιμενική αρχή του Ναυπλίου καθώς και κτηνίατρο. Με τις από τηλεφώνου οδηγίες της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΗΤΩΔΩΝ - ΔΕΛΦΙΣ" έγιναν πραγματικά πολύωρες προσπάθειες για να σωθεί το δελφίνι, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε εφικτό, διότι μαζί με το δίχτυ είχε καταπιεί και ολόκληρο παραγάδι με αγκίστρια.  Το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό κατέληξε τελικά μετά από αρκετές ώρες , στα χέρια των διασωστών του.


Στις Ελληνικές θάλασσες ζουν τέσσερα είδη δελφινιών: το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το κοινό δελφίνι (Delphinus Delphis), και με μικρότερη παρουσία του σταχτοδέλφινο. Οι φυσικοί εχθροί των δελφινιών είναι ελάχιστοι. Στη Μεσόγειο τα δελφίνια  κινδυνεύουν από τη θαλάσσια ρύπανση, την τυχαία σύλληψη τους σε αλιευτικά εργαλεία, την υπεραλεία, που προκαλεί έλλειψη τροφής γι’ αυτά, και την εσκεμμένη θανάτωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...