Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

26 δήμαρχοι της Πελοποννήσου ζητούν βοήθεια από τον Σαμαρά

Η διαχείριση των απορριμμάτων πνίγει την Περιφέρεια.

Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητούν να δουν... οι 26 δήμαρχοι της Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερώσουν άμεσα τον ίδιο για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια.
Οι δήμοι θεωρούν ότι δεν είναι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση, όσον αφορά στη διαχείριση των α-πορριμμάτων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται από την Περιφέρεια.
Με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εκτός από τα παραπάνω συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να επισπευτούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη συγχώνευση των Νομαρχιακών ΦΟΔΣΑ σε Περιφερειακό, έτσι, ώστε o ΦΟΔΣΑ να οργανωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα και να αναλάβει δράση.
2. Να ζητηθεί από τον κ. Αγγελάκα Μανώλη, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπον-νήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να εγκρίνονται άμεσα οι μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την αδειοδότηση των προτεινόμενων χώρων για προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση, δεματοποιητή).
3. Να ζητηθούν συναντήσεις :
* Με τον Πρωθυπουργό και με την συμμετοχή και των είκοσι έξι Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι, ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο ίδιος για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
* Με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ και με αίτημα την άμεση χρηματοδότηση (αγορά ή μίσθωση για την εγκατάσταση του συστήματος (ΚΔΑΥ, δεματοποιητή, κομποστοποιητή)
4. Οι Δήμοι δεν είναι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση, όσον αφορά στη διαχείριση των α-πορριμμάτων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται από την Περιφέρεια. Εξυπακούεται ότι οι Δήμοι πρέπει να προσφεύγουν στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά των προστίμων, με την αιτιολογία που περιγράφεται στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...