Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΚΟΔΕΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Δ. Κοδέλας
Συγκέντρωση συμπαράστασης οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστό πως στο πλοίο Εστέλ έγινε επέμβαση των Ισραηλινών και συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες,  μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλας.

Μεταξύ των συναγωνιστών, φίλων και του απλού κόσμου που συγκεντρώθηκε για να μαθει νεα για τον Δ.Κοδέλα και η σύζυγος του Βουλευτή Γιούλα Χρυσού η οποία διατηρούσε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία της για την έκβαση της υπόθεσης. 

Η σύζυγος του Βουλευτή, Γιούλα Χρυσού
Ψήφισμα συμπαράστασης διάβασε ο Βαγγέλης Τσακλάνος το οποίο εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία δημαρχείου, αναφέρει:

"Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη - αλληλεγγύη στους συλληφθέντες - είμαστε όλοι δίπλα τους.
Πριν λίγη ώρα, το ιστιοφόρο Estelle που κατευθυνόταν προς τη Γάζα, δέχτηκε επίθεση από ταχύπλοα του ισραηλινού ναυτικού. Μασκοφόροι Ισραηλινοί στρατιώτες ανέβηκαν στο πλοίο που μεταφέρει αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοήθεια στο μαρτυρικό λαό της Γάζας και συνέλαβαν τα μέλη της αποστολής. Το Estelle την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Πρόκειται για μια πειρατική επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ συμπεριφέρεται για μια ακόμα φορά ως διεθνής τρομοκράτης, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Στο Estelle βρίσκονταν και πέντε Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Β. Διαμαντόπουλο και Δ. Κοδέλα και τους Β. Πισσία, Μ. Τικτόπουλο, Λ. Σταμέλλο. Όλοι είναι αυτή τη στιγμή δέσμιοι των Ισραηλινών πειρατών και το Estelle οδηγείται σε λιμάνι του Ισραήλ.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ. Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν επιτέλους να καλύπτουν τους διεθνείς χωροφύλακες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς που δοκιμάζονται σήμερα από τους ισχυρούς των όπλων και του πλούτου, ανάμεσα στον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους συμμετέχουν στην αποστολή. Είμαστε αυτές τις ώρες δίπλα τους."

Αύριο Κυριακη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα μοιράζουν έντυπο υλικό συμπαράστασης προς τους κρατούμενους από τις Ισραηλινές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...