Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νεαροί Κορίνθιοι καινοτομούν με τις εφαρμογές τους

Ο υπολογισμός δεδομένων για εξόρυξη υδρογονανθράκων και η εφαρμογή για ανταλλαγή νεφρού έφεραν βραβεία.

Η online με ειδική εφαρμογή αντιμετώπιση του θέματος της ανταλλαγής νεφρού σε παγκόσμα βάση και η κατασκευή λογισμικού με το οποίο μπορεί να υπολογιστούν δεδομένα για γεωτρήσεις εξόρυξης υδρογοναθράκων δεν είναι οποιεσδήποτε καινοτόμες εργασίες, αλλά ξεχωρίζουν ακόμα και σήμερα που η επιστήμη προχωράει με άλματα.

Οι Κορίνθιοι Παναγιώτης Δαλαμαρίνης και Στέλιος Γκιόκας είναι οι δύο νέοι επιστήμονες που ξεχώρισαν και γι΄ αυτό βραβεύτηκαν από το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων.

Σε μια σεμνή και ουσιαστική τελετή παρουσιάστηκε η πορεία των δύο επιστημόνων από το Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο και η επίδραση αυτών στην ολοκλήρωση τους.

Ο Παναγιώτης Δαλαμαρίνης 26 χρόνων από τον Αγιο Βασίλειο Κορινθίας, που αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων έχει ασχοληθεί και έχει βραβευθεί για την κατασκευή λογισμικού με το οποίο μπορεί να υπολογιστούν σημαντικά δεδομένα τόσο για την εκτέλεση όσο και για την ασφάλεια μιας γεώτρησης μεγάλου βάθους, εξόρυξης υδρογοναθράκων (Γ΄και Α΄ Βραβείο: «Society of Petroleum Engineering» / «Offshore Europe» 2007 και 2009 αντίστοιχα στη Σκωτία και 5η θέση: Παγκόσμιο Συνέδριο των Μηχανικών Πετρελαίου / παγκόσ

μιος διαγωνισμός για την καλύτερη εργασία προπτυχιακών φοιτητών σε θέματα εξόρυξης υδρογονανθράκων. Φλωρεντία, Ιταλία 2010).

Ο Στέλιος Γκιόκας έχει ασχοληθεί με τη κατασκευή επιχειρηματικού πλάνου πληροφοριακού συστήματος που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να διενεργούνται μεταμοσχεύσεις μεταξύ ζώντων δωρητών και ασθενών, ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας. Το 2010 βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2010, στον οποίο συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το ενδιαφέρον του για τους δύο επιστήμονες εκδήλωσε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου «Σε αυτές τις καινοτόμες δράσεις έχουν θέση οι δικοί μας επιστήμονες, οι επιστήμονες της Πελοποννήσου, οι οποίοι μαζί μας θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειαζόμαστε τον πλούτο της γνώσης, της δράσης και της έμπνευσης των νέων επιστημόνων. Έτσι θα δημιουργήσουμε σταθερές βάσεις για τη χώρα μας ώστε οι πολίτες να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες και ελπίδες για ένα αύριο πολύ καλύτερο από το χθες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...