Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το έγκλημα "μετακομίζει" στην περιφέρεια

Ολοένα και αυξάνονται – και - στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δείκτες εγκληματικότητας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η δε αύξηση της αστυνόμευσης και οι επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία» στην Αττική έχουν στρέψει τους κακοποιούς στην εξεύρεση άλλων μεθόδων. Στα στατιστικά στοιχεία, λοιπόν, που συγκεντρώνει η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι οι αυξήσεις των κρουσμάτων είναι απελπιστικές και οι παντός είδους κακοποιοί – ημεδαποί και αλλοδαποί - έχουν πλέον αποκεντρωθεί και «χτυπούν» στην επαρχία, από τράπεζες μέχρι αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το εξής: ενώ τους τελευταίους μήνες τα σοβαρά αδικήματα μειώθηκαν στην Αθήνα, στην υπόλοιπη χώρα παρουσίασαν αύξηση, σε ορισμένες, μάλιστα, από αυτές σημαντική. Μόνο τους τελευταίους μήνες η αύξηση του λαθρεμπορίου στην Πελοπόννησο είναι της τάξης του 166,7%, η παραβίαση του νόμου περί όπλων 17,7% και οι κλοπές τροχοφόρων 7%. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγκληματικότητας που γίνεται από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της έντασης αστυνόμευσης στην Αττική τους τελευταίους μήνες και των οργανωμένων επιχειρήσεων του «Ξένιου Δία», οι οποίες προλαμβάνουν την εγκληματικότητα. Σοβαρή παράμετρος της αλματώδους αύξησης των δεικτών είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα του 2012 αποδεκατισμένες από προσωπικό και με οργανόγραμμα και υποδομές προηγούμενων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...