Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

O Δήμος Ναυπλιέων για τα 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ1862

O Δήμος Ναυπλιέων ανακήρυξε το 2012 έτος εορτασμού των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση. Στο πλαίσιο του εορτασμού η Οργανωτική Επιτροπή του αποφάσισε την οργάνωση Επιστημονικού Συμποσίου, προκειμένου να ερευνηθεί η Ναυπλιακή Επανάσταση ως ιστορικό γεγονός, που εξέφρασε τις επιθυμίες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της ναυπλιακής για απεγκλωβισμό από τα πολιτικά και εθνικά αδιέξοδα, που είχε δημιουργήσει το καθεστώς του Όθωνα .

Στο συμπόσιο αυτό πήραν μέρος καθηγητές και ιστορικοί. Το επιστημονικό συμπόσιο  ξεκίνησε  την Παρασκευή 12Οκτωβρίου 2012 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο και θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο. Το παρών τους στις  εκδηλώσεις έδωσαν οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός Και Γιάννης Μανιάτης και του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας ,ο αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος ,ο πρόεδρος του συμποσίου Κωνσταντίνος Χελιώτης .  

Στα πλαίσια των παραπάνω εορτασμών το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης και το Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου  εγκαινίασε την  έκθεση με τίτλο «Τα χρόνια της βασιλείας του ΄Οθωνα» (1833-1862),την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 . Η έκθεση σκιαγραφεί την ιστορική περίοδο από την άφιξη του Όθωνα στο Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, έως την έξωση του βασιλιά (Οκτώβριος 1862) και εστιάζει σε βασικά χαρακτηριστικά της νεότερης εικονογραφίας του Ναυπλίου. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκαναν από κοινού από τον πρόεδρο της Εθνικής πινακοθήκης κ. Απόστολο Μπότσο ,την διευθύντρια της Εθνικής πινακοθήκης κα. Μαρίνα Πλάκα Λαμπράκη, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης ,καθώς επίσης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος  και ο πρόεδρος του ιδρύματος για τον Καποδίστρια και πρόεδρος του συμποσίου κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης. 


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...