Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή στη Γιορτή Κάστανου στην Καστανίτσα Αρκαδίας

Εκδρομή στη Γιορτή Κάστανου στην Καστανίτσα Αρκαδίας, οργανώνει ο Πολιτιστικος Σύλλογος ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2011

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, θα γιορτάσουμε μαζί φέτος στην Καστάνιτσα Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ.

Tο μεσημέρι θα σερβίρονται δωρεάν παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Κατα τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, απο τοπικούς συλλόγους.

Πέντε Σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με βάση το Κάστανο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων απο τις νοικοκυρές του χωριού. Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο .

Τιμή Εκδρομής : 15 Ευρώ Ξεναγός: Έφη Καφετζιδάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τηλ : 6942551213, 6944965803

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...